Skip to main content
Pork tenderloin with carrot purée
Pork tenderloin with carrot purée

Pork tenderloin with carrot purée

with mangetout and homemade jus

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Shallot

1 piece

Garlic

150 g

Potatoes

1 piece

Carrot

1 piece

Pork tenderloin

100 g

Mangetout

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium beef stock

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2580 kJ
Calories617 kcal
Fat28 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate51 g
Sugar14 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Whisk
Potato Masher
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes van 2 cm.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Koken
2

Kook de wortelen 20 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de wortelen en aardappelen ruim onder water staan. Giet zodra beide gaar zijn af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 – 4 minuten. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Haal de helft van de sjalot en knoflook uit de koekenpan en bewaar apart. Voeg de varkenshaas toe aan de koekenpan en bak in 3 – 4 minuten rondom bruin. Haal de varkenshaas daarna uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 7 – 9 minuten in de oven.

Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Vleesjus maken
4

Zet het vuur van de koekenpan hoog en blus de achtergebleven sjalot en knoflook af met de bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng de jus op smaak met peper en 1/2 tl mosterd per persoon. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg vlak voor serveren nog 1 el koude boter per persoon toe. Roer goed door met een garde.

Wortelpuree maken
5

Breng in een steelpan ruim water aan de kook voor de peultjes en kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water. Voeg de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met wortelen en aardappelen. Stamp tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Serveren
6

Verdeel de wortelpuree over de borden en leg de varkenshaas ernaast. Schep de peultjes erop en serveer met de vleesjus.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

over creamy mash with parsley & tomato
Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

over rice with bell pepper & parsley
Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

with cherry tomatoes & spinach
Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

over tomato orzo with Sicilian-style herbs
Italian-Inspired Cheeseburger

Italian-Inspired Cheeseburger

with bruschetta dip, Parmigiano Reggiano & fries
Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

with cucumber-peanut salad & ponzu
Chicken Noodle Stir-Fry

Chicken Noodle Stir-Fry

with courgette, chili pepper & gomashio
Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

with cheddar, Romano pepper & corn salsa
Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

with Romano pepper, zhoug & feta
Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

with mushrooms, courgette & BBQ rub
Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

in cherry tomato sauce with toasted walnuts
Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

with Grana Padano, arugula & fresh herbs
Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

with guacamole, spicy mayo, corn & tomato
Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

build your own & enjoy together!
Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

soul food-inspired, with cheesy mash & parsley
Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

with salted almonds, pickled onion & roasted sweet potato
Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

with sambal-soy potato salad
BBQ Portobello Pitas with Aioli

BBQ Portobello Pitas with Aioli

with Romano pepper & rainbow slaw
Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

with cashews, fresh herbs & roast potatoes
Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

with corn, bell pepper & parsley