Skip to main content
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelen-roomsaus
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelen-roomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelen-roomsaus

met pastinaakpuree en geroosterde broccoli

Het is op en top herfst – daarom vind je in dit recept een van onze herfstfavorieten: pastinaak. Deze vergeten groente heeft een zoete, anijsachtige smaak, die in de pastinaakcrème goed tot zijn recht komt. Een ding is zeker: deze groente vergeet je niet snel meer! Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Allergens:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

75 g

Pastinaak

125 g

Broccoli

1 unit

Knoflookteen

3 slice

Ontbijtspek

1 unit

Varkenshaas

60 g

Kastanjechampignons

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

1 teaspoon

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

100 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Citroen

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4337 kJ
Calories1037 kcal
Fat68 g
Saturated Fat36.3 g
Carbohydrate55 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber13 g
Protein45 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler
Parchment Paper
Baking Sheet
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen en pastinaak net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 16 minuten beetgaar.

Broccoli roosteren
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak. Rooster de broccoli 20 – 30 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.

Varkenshaas bakken
3

Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 3 – 4 minuten rondom aan. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en zet de laatste 6 – 8 minuten bij de broccoli in de oven.

Roomsaus maken
4

Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons samen met de overige knoflook 4 – 5 minuten. Voeg de helft van de bladpeterselie en 1 tl sesamolie per persoon toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en meng goed. Zet de pan terug op het vuur en laat 8 – 10 minuten inkoken, tot er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Meng per persoon 1/2 tl citroenrasp en 1 tl citroensap door de broccoli. Verdeel de puree en de broccoli over de borden. Leg de varkenshaas ernaast, serveer met de paddenstoelen-roomsaus en garneer met de overige bladpeterselie.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery