Skip to main content
Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry
Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

met pompoenpuree, spekjes en zelfgemaakte jus

4.1
(60)

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Allergens:
Soja
Tarwe
Pecannoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Leek

25 g

Bacon lardons

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains: Soja, Tarwe)

1 piece

Veal burger

(May be present: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

75 g

Diced pumpkin

20 g

Cranberry chutney

10 g

Chopped pecans

(Contains: Pecannoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ piece

Onion

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

30 g

[Plant-based] butter

75 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4154 kJ
Calories993 kcal
Fat63.3 g
Saturated Fat29.7 g
Carbohydrate66.5 g
Sugar20.2 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein35.2 g
Salt2.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en de pompoen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitstomen.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.

Tip: Gebruik twee pannen als je voor meer dan vier personen kookt.

Gehaktballen bakken
2
  • Verhit 1/4 van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de prei en de spekreepjes 5 - 7 minuten. 
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Vorm van elke burger twee gehaktballen.
  • Verhit opnieuw 1/4 van de roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
"Bloed"saus maken
3
  • Verhit opnieuw 1/4 van de roomboter in dezelfde hapjespan en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Roer de ketjap, cranberrychutney, bouillon en de helft van de mosterd erdoor. Voeg de gehaktballen weer toe aan de pan en laat de jus 8 - 10 minuten zachtjes inkoken.
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
  • Stamp de aardappelen en pompoen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige mosterd, een scheutje melk en de overige mosterd en boter toe en stamp goed door. 
Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de prei en spekreepjes erover. Leg de gehaktballen erbovenop.
  • Steek twee pecannoten in de bovenkant van elke gehaktbal, zodat ze op puntige oren lijken. Gebruik de pecannoten om gezichten te maken op de 'vleermuis' gehaktballen.
  • Besprenkel met wat van de "bloed"saus en serveer de overige saus ernaast.
  • Garneer met de peterselie en de overige pecannoten.

This week's must-try HelloFresh recipes