Skip to main content
Toscaanse groentestoof met boerenkool
Toscaanse groentestoof met boerenkool

Toscaanse groentestoof met boerenkool

met cannellinibonen en een korst van zuurdesembrood

3.4
(687)

.

Allergens:
Selderij
Gluten
Soja
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1

Bleekselderij

(Contains: Selderij)

¼ unit

Wortel

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains: Gluten, Soja, Sesamzaad)

½ unit

Cherrytomaten in blik

1 teaspoon

Chilivlokken

½ unit

Cannellinibonen

25 g

Parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Gesneden boerenkool

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)2682 kJ
Calories641 kcal
Fat26 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate65 g
Sugar13 g
Dietary Fiber17 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd klein. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Bak het zuurdesembrood 6 - 8 minuten in de oven.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een ovenvaste pan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij, wortel, ui en een goede snuf zout toe en bak in 8 - 10 minuten zacht. Zorg dat de uien niet bruin worden. Roer goed en verlaag zo nodig het vuur als het te hard gaat.

Tomaten toevoegen
3

Voeg de cherrytomaten uit blik toe aan de pan en plet ze met een pollepel fijn. Bak 6 - 8 minuten mee. Laat ondertussen de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Rasp de parmigiano reggiano. Scheur het zuurdesembrood in kleine stukken.

Boerenkool slinken
4

Voeg 200 ml water per persoon, de cannellinibonen en de boerenkool toe en verhoog het vuur. Roer goed door en laat de boerenkool slinken. Voeg de helft van het zuurdesembrood en de helft van de parmigiano reggiano toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes koken.

In de oven zetten
5

Leg het overige verscheurde zuurdesembrood op de stoof en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Plaats de pan in de oven en bak 10 - 12 minuten.

Serveren
6

Schep de Toscaanse groentestoof in diepe borden en garneer met de overige parmigiano reggiano. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes