.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1
Bleekselderij
(Contains: Selderij)
¼ unit
Wortel
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Contains: Gluten, Soja, Sesamzaad)
½ unit
Cherrytomaten in blik
1 teaspoon
Chilivlokken
½ unit
Cannellinibonen
25 g
Parmigiano reggiano
(Contains: Melk (inclusief lactose))
50 g
Gesneden boerenkool
1.25 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
to taste
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd klein. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Bak het zuurdesembrood 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een ovenvaste pan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij, wortel, ui en een goede snuf zout toe en bak in 8 - 10 minuten zacht. Zorg dat de uien niet bruin worden. Roer goed en verlaag zo nodig het vuur als het te hard gaat.
Voeg de cherrytomaten uit blik toe aan de pan en plet ze met een pollepel fijn. Bak 6 - 8 minuten mee. Laat ondertussen de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Rasp de parmigiano reggiano. Scheur het zuurdesembrood in kleine stukken.
Voeg 200 ml water per persoon, de cannellinibonen en de boerenkool toe en verhoog het vuur. Roer goed door en laat de boerenkool slinken. Voeg de helft van het zuurdesembrood en de helft van de parmigiano reggiano toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes koken.
Leg het overige verscheurde zuurdesembrood op de stoof en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Plaats de pan in de oven en bak 10 - 12 minuten.
Schep de Toscaanse groentestoof in diepe borden en garneer met de overige parmigiano reggiano. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.