Skip to main content
Tortillataart met kipgehakt

Tortillataart met kipgehakt

met Mexicaanse groentemix en frisse tomatensalsa

4.1
(413)

Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kunt de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Chopped tomatoes

2 piece

Flour tortillas

(Contains: Tarwe)

15 g

Grated cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Tomato

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

150 g

Mexican-style vegetable mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Calories707 kcal
Energy (kJ)2957 kJ
Fat27.2 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate71.3 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein36.9 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Small Bowl
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de Mexicaanse groentemix en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 2 minuten.

Koken
3

Meng de tomatenblokjes door het gehakt en de groenten en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de bladpeterselie met de geraspte kaas.

Tortillataart maken
4

Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Beleg de tortilla met 1/3 van de kaas en een schep tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit door weer een schep tomatensaus op de volgende tortilla te leggen en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de overgebleven kaas. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is gekleurd.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.

Salsa maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Meng in de kleine kom de tomaat, de overgebleven bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd met een scherp mes de tortillataart in 2 punten per persoon. Verdeel de tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes