Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kunt de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
100 g
Chicken mince with Mexican seasoning
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
½ pack
Chopped tomatoes
2 piece
Flour tortillas
(Contains: Tarwe)
15 g
Grated cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 piece
Tomato
¼ piece
Lime
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
150 g
Mexican-style vegetable mix
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de Mexicaanse groentemix en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 2 minuten.
Meng de tomatenblokjes door het gehakt en de groenten en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de bladpeterselie met de geraspte kaas.
Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Beleg de tortilla met 1/3 van de kaas en een schep tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit door weer een schep tomatensaus op de volgende tortilla te leggen en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de overgebleven kaas. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is gekleurd.
Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Meng in de kleine kom de tomaat, de overgebleven bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd met een scherp mes de tortillataart in 2 punten per persoon. Verdeel de tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.