Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ can
Tuna packed in water
(Contains: Pesce)
75 g
Quick-cook brown rice
½ piece
Avocado
½ piece
Cucumber
5 milliliters
Sesame oil
(Contains: Sesamzaad)
15 g
Mayonnaise
(Contains: Senf, Egg)
½ sachet(s)
Furikake
(Contains: Sesamzaad, Soja, Hvede)
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
½ piece
Red onion
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains: Sesamzaad)
½ piece
Beef tomato
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
1 teaspoon
White wine vinegar
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de ui in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn, mayonaise en zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de tonijnsalade, komkommersalade, avocado en tomatenblokjes erbovenop. Garneer met de furikake.