De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af en voeg toe aan de bowl.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bun
Radijs
⅓ unit
Komkommer
75 g
Risottorijst
½ unit
Avocado
2 unit
Bosui
½ cm
Verse gember
1 teaspoon
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
120 g
Warmgerookte zalm
(Contains: Vis)
50 g
Sojabonen
(Contains: Soja May be present: Selderij)
0.13 unit
Groentebouillonblokje
1.75 tablespoon
Witte balsamicoazijn
1.5 teaspoon
Suiker
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.
Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een tweede kom per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Voeg toe aan de rijst en schep goed om.
Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken.
Verdeel de pittenrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado.