Skip to main content
Sticky sesam bloemkoolstukjes
Sticky sesam bloemkoolstukjes

Sticky sesam bloemkoolstukjes

met rijst, gember en zoet-pittige chilisaus

4.1
(994)

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Cauliflower florets

75 g

Basmati rice

50 g

Slaw mix

1 piece

Scallions

10 g

Garlic-ginger-chili mix

20 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

10 g

Chopped cashews

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Flour

¾ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories614 kcal
Energy (kJ)2570 kJ
Fat16 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate97 g
Sugar25 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein15 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole

Cooking Steps

Bloemkool voorkoken
1

Zet de bloemkoolroosjes net onder water in een pan met deksel met een snuf zout. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Zoetzuur maken
2

Meng in een kom per persoon 3/4 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng 1 el bloem per persoon door de afgegoten bloemkoolroosjes.

Sticky bloemkool maken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes en het wit van de bosui toe en bak 2 minuten. Voeg de mix van knoflook, gember en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker opgelost is. Blus af met per persoon 20 ml sojasaus, 2 el water en 5 ml sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Serveren
4

Meng de zoetzure wortel en kool door de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de sticky bloemkoolroosjes met saus over de rijst. Garneer met de zoet-pittige chilisaus, het groene gedeelte van de bosui en de cashewstukjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes