Skip to main content
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie

3.5
(507)

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

White long grain rice

1 piece

Smoked pork sausage

200 g

Italian vegetable mix

0.99 teaspoon

Ground paprika

¼

Tomato paste

1 pack

Chopped tomatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley

50 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

50 milliliters

Low sodium chicken stock

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories918 kcal
Energy (kJ)3839 kJ
Fat46 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate94 g
Sugar21 g
Dietary Fiber4 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 14 minuten in een pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer ondertussen de varkensrookworst in de lengte en snijd in plakjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.

Tip: Let jij op de calorie-inname? Gebruik dan 60 gram rijst per persoon. De overige rijst kun je al wel meekoken zodat je die de volgende dag snel kunt opbakken met bijvoorbeeld knoflook en kruiden.

Roerbakken
2

Roerbak de Italiaanse groentemix 2 - 3 minuten in de wok of hapjespan op hoog vuur.Voeg de plakjes rookworst, 1/3 zakje paprikapoeder per persoon en de tomatenpuree toe. Bak 1 - 2 minuten.Blus af met de kippenbouillon en voeg de tomatenblokjes toe.Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.

Snijden
3

Snijd de peterselie fijn. Breng de roerbak in tomatensaus op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak in tomatensaus erover. Garneer met de bladpeterselie en een schep zure room.

This week's must-try HelloFresh recipes