Skip to main content
Schelpjespasta met venkel en grana padano

Schelpjespasta met venkel en grana padano

3.5
(335)

Deze schelpjespasta heet in het Italiaans conchiglie (kon-kiel-je), wat ‘schelpen’ betekent. Houd je niet zo van rucola? Zonder rucola smaakt het gerecht ook lekker!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

1 teaspoon

Gedroogde tijm

90 g

Conchiglie

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

50 milliliters

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte grana padano

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories729 kcal
Energy (kJ)3050.1 kJ
Fat28 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate85 g
Dietary Fiber10 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de venkel.
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.

3

Smelt de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel, tijm, peper, zout en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten.

Voeg de conchiglie toe.
4

Kook ondertussen de conchiglie, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af.

Voeg de kookroom, de helft van de grana padano en de conchiglie.
5

Voeg de kookroom, de helft van de grana padano en de conchiglie toe aan de wok of hapjespan met venkel en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige grana padano en pompoenpitten.
6

Verdeel de pasta alvast over de borden van degenen die niet van rucola houden. Voeg vervolgens de rucola toe aan de wok of hapjespan en roer door. Verdeel de pasta met rucola over de overige borden. Garneer met de overige grana padano en pompoenpitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes