Skip to main content
Saltimbocca van kip en serranoham met witte wijn

Saltimbocca van kip en serranoham met witte wijn

met orzo, cherrytomaten en rucola

4.3
(596)

Saltimbocca is een Italiaanse specialiteit. Traditionaal bestaat het uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met rauwe ham en salie die worden nagesmoord in witte wijn.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

2.5 g

Fresh sage

1 piece

Chicken breast

20 g

Serrano ham

85 g

Orzo

⅖ piece

White wine

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ piece

Lemon

30 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

125 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories761 kcal
Energy (kJ)3183 kJ
Fat23 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate72 g
Sugar12 g
Dietary Fiber5 g
Protein51 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 125 ml kippenbouillon per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Tip: Kook je liever zonder wijn? Bereid dan 200 ml kippenbouillon per persoon.

Kip omwikkelen
2

Ris ondertussen de blaadjes van de salie. Snijd de kipfilet in de lengte door de helft, zodat je twee smallere kipfilets krijgt. Bestrooi de kip met peper en zout. Leg op elke kipfilet twee blaadjes salie en wikkel de serranoham om de kipfilet. Bewaar apart tot stap 4.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de helft van de ui 2 minuten. Voeg de orzo en de helft van de knoflook toe en bak 1 minuut aan. Blus af met 50 ml witte wijn per persoon. Voeg vervolgens 125 ml kippenbouillon per persoon toe, dek af en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Meng daarna de helft van de grana padano-vlokken door de orzo.

Bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige ui en de kipfilet met serranoham toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin.

Saus maken
5

Voeg de rode cherrytomaten, de overige knoflook, de salie en 25 ml witte wijn per persoon toe aan de kip en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Serveren
6

Verdeel de rucola over diepe borden. Leg de orzo op de rucola. Serveer 2 saltimbocca's per persoon en verdeel de rode cherrytomaten en de overige saus over de orzo. Garneer met de overige grana padano-vlokken en een partje citroen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes