Skip to main content
Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham
Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Met munt, kappertjes en crostini

4.0
(106)

Van de romige smaak van de Italiaanse buffelmozzarella tot de heerlijk hartige Spaanse serranoham: dit gerecht is het vakantiegevoel op een bord. De druiven krijgen door het roosteren een zachte, zoete smaak en door de kappertjes te frituren maak je het gerecht af met een verrassende, knapperige topping.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Venkel

2 unit

Vijgen

5 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Kleine baguette

(Contains: Gluten)

30 g

Babyspinazie en radicchio

40 g

Serranoham

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

10 g

Kappertjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3565 kJ
Calories852 kcal
Fat36 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate93 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein36 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Spatula
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Venkel schaven
1

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd het eventuele loof klein. Schaaf de venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes.

Vijgen snijden
2

Snijd de verse vijgen in kwarten en snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukjes.

Crostini roosteren
3

Snijd de baguette in dunne sneetjes en wrijf de sneetjes in met de olijfolie en zout. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sneetjes 5 - 7 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

vinaigrette kloppen
4

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een vinaigrette. Blijf kloppen tot er een glanzende, goed gemengde dressing ontstaat.

Borden opmaken
5

Voeg de babyspinazie en radicchio en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de vijgen tussen.

Serveren
6

Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de kappertjes, het eventuele venkelloof en de reepjes munt.

More delicious recipes with similar ingredients

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak
Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

met verse oregano en Italiaanse kaas
Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten

Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten

met frisse komkommer en munt
Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Een zelfgemaakte lahmacun met heerlijk gehakt van Texels lam
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Lekkere combinatie van zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes
Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Makkelijk gerecht met smaakvolle ingrediënten
Köfte met couscous, citroen en abrikozen

Köfte met couscous, citroen en abrikozen

Met een kruidencombinatie van verse koriander, peterselie en munt
Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Met een Hollandse twist door de bloemkool
Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Je stoomt de heekfilet in de oven
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken
Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Oosterse curry met een Hollands tintje
Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Een Italiaanse pastaschotel boordevol groenten
Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds