Skip to main content
Roti met kipgehakt en sperziebonen

Roti met kipgehakt en sperziebonen

met zoetzure komkommer

3.8
(473)

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Mosterd
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

¼ piece

Cucumber

75 g

Green beans

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

1 piece

Roti

(Contains: Mosterd, Tarwe)

100 g

Seasoned chicken mince

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Calories547 kcal
Energy (kJ)2291 kJ
Fat17.9 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate62.9 g
Sugar20.7 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein29.9 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Bowl
Pan with Lid
Colander
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoetzure komkommer maken
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Voeg toe aan de kom.
  • Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af boven een vergiet.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak 4 minuten mee. Meng de tomatenblokjes door het gehakt en verwarm nog 3 minuten.
  • Verwarm de roti zonder verpakking 3 minuten in de oven.
  • Voeg de sperziebonen en 1 el ketjap per persoon toe aan de koekenpan en verhit nog 1 minuut (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe en bak mee met de sperziebonen.

Serveren
4
  • Vul de roti met het gehakt-groentemengsel.
  • Garneer met de zoetzure komkommer en vouw de roti dicht.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes