Skip to main content
Roti met kipgehakt en sperziebonen
Roti met kipgehakt en sperziebonen

Roti met kipgehakt en sperziebonen

met zoetzure komkommer

3.8
(473)

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Mosterd
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Cucumber

75 g

Green beans

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

1 piece

Roti

(Contains: Mosterd, Tarwe)

100 g

Seasoned chicken mince

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories547 kcal
Energy (kJ)2291 kJ
Fat17.9 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate62.9 g
Sugar20.7 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein29.9 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Colander
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoetzure komkommer maken
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Voeg toe aan de kom.
  • Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af boven een vergiet.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak 4 minuten mee. Meng de tomatenblokjes door het gehakt en verwarm nog 3 minuten.
  • Verwarm de roti zonder verpakking 3 minuten in de oven.
  • Voeg de sperziebonen en 1 el ketjap per persoon toe aan de koekenpan en verhit nog 1 minuut (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe en bak mee met de sperziebonen.

Serveren
4
  • Vul de roti met het gehakt-groentemengsel.
  • Garneer met de zoetzure komkommer en vouw de roti dicht.

More delicious recipes with similar ingredients

Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Een traditioneel Surinaams gerecht speciaal voor jou in een sneller jasje
Roti met kruidige vegetarische reepjes

Roti met kruidige vegetarische reepjes

Eiwitrijke vegetarische reepjes van lupine in een kruidige stoof met veel groenten
Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Romige champignons en pompoenpuree
Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en verse basilicum
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

met bosui en cashewnoten
 Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfiletreepjes, tomaat en kaas
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade
Schelvisfilet met linzen en spekjes

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Met wortel en prei
Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

met maiskolf en krieltjes uit de oven
Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen
Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

met sesam-komkommersalade en honing-knoflooksaus
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

met frisse salade
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Met gebakken witlof
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een speltbaguette
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten
Veggie + protein - Moussaka met rundergehakt

Veggie + protein - Moussaka met rundergehakt

met rode splitlinzen, courgette en knoflookbrood

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn