Skip to main content
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus

Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig! Zo kun je heel gemakkelijk je eigen roomsaus maken. Hier gebruik je o.a. Italiaanse kookroom met een lager vetgehalte dan gewone kookroom voor. De lasagne wordt extra lekker door de wilde spinazie, die een steviger blad heeft dan ‘gewone’ spinazie.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

100 g

Wilde spinazie

¼ unit

Kookroom

50 g

Oude-kaasplakken

⅓ unit

Lasagnebladen

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories821 kcal
Energy (kJ)3435 kJ
Fat49 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate64 g
Dietary Fiber4 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole
Wok
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik.

Verdeel de aubergine op een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout.
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.
5

Voeg de rozemarijn toe aan de saus en scheur de wilde spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

Maak de lasagne.
6

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

7

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige oude kaas.

Verdeel de lasagne over de borden.
8

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Wild Boar Burger with Creamy Spinach

Wild Boar Burger with Creamy Spinach

over carrot mash with onion chutney
Mediterranean Shrimp Couscous

Mediterranean Shrimp Couscous

with basil crème & sundried tomatoes
Philly Cheesesteak-Style Pasta

Philly Cheesesteak-Style Pasta

in creamy cheddar sauce with BBQ rub & mixed peppers
Hot Smoked Salmon Wraps

Hot Smoked Salmon Wraps

with avocado, corn salsa & red cabbage slaw
Sweet & Sticky Squeaky Cheese Salad

Sweet & Sticky Squeaky Cheese Salad

with avocado, creamy orange dressing & potatoes
Chicken Breast with Pesto Potatoes

Chicken Breast with Pesto Potatoes

with courgette & bell pepper
Flatbread Pizza Bianca with Mushrooms

Flatbread Pizza Bianca with Mushrooms

with mozzarella, arugula & tomato
Fusion Dahl-Style Soup with Naan Croutons

Fusion Dahl-Style Soup with Naan Croutons

with beansprouts, peanuts, lime & coriander
Pork Tenderloin with Parm-Crusted Courgette Fries

Pork Tenderloin with Parm-Crusted Courgette Fries

over cheesy creamed spinach with lemon mayonnaise
Panko Cod with Garlicky Parsley Oil & Pumpkin Seeds

Panko Cod with Garlicky Parsley Oil & Pumpkin Seeds

with cheesy roasted potatoes & cauliflower
Tuna-Stuffed Romano Pepper with Greek-Style Cheese & Capers

Tuna-Stuffed Romano Pepper with Greek-Style Cheese & Capers

over fragrant couscous with yogurt sauce, parsley & courgette
Homemade Cheeseburger with Balsamic Potatoes & Cucumber Salad

Homemade Cheeseburger with Balsamic Potatoes & Cucumber Salad

& for parents: on garlic bread with bruschetta topping
DIY Sticky Sesame Pork Tortillas

DIY Sticky Sesame Pork Tortillas

pick 'n' mix toppings: gomashio, stir-fried vegetables & more!
Goat's Cheese Salad with Balsamic Strawberry Dressing

Goat's Cheese Salad with Balsamic Strawberry Dressing

with apple, beetroot & toasted walnuts
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Tempura Shrimp over Luxe Miso Ramen

Tempura Shrimp over Luxe Miso Ramen

with mushrooms, scallions & a jammy egg
Mixed Grill with Souvlaki & Kofta

Mixed Grill with Souvlaki & Kofta

with orzo salad, Lebanese flatbread & tzatziki
Stuffed Pepper with Chili Con Carne

Stuffed Pepper with Chili Con Carne

over basmati rice with labneh
Hake in Parsley Sauce

Hake in Parsley Sauce

over giant couscous with tomatoes & raisins
Sweet & Sticky Beef Meatballs

Sweet & Sticky Beef Meatballs

over herbed mash with green beans & onion