Skip to main content
Romige gnocchi met pompoen, venkel en pecorino
Romige gnocchi met pompoen, venkel en pecorino

Romige gnocchi met pompoen, venkel en pecorino

3.4
(390)

De gnocchi waar je in dit recept mee aan de slag gaat, komt van onze Italiaanse leverancier. Deze smakelijke deegkussentjes lijken een beetje op de Duitse knoedel. Ze zijn beide gemaakt van aardappel, maar de Italiaanse variant is door haar kleinere vorm net wat verfijnder. De muskaatpompoen hebben we voor jou al voorgesneden, zodat je hier niet teveel tijd mee verliest.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ unit

Venkel

150 g

Muskaatpompoen

1 teaspoon

Paprikapoeder

175 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories592 kcal
Energy (kJ)2477 kJ
Fat28 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate17 g
Dietary Fiber9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in repen. Snijd eventueel het groene loof van de venkel fijn en houd apart voor garnering.

3

Verdeel de venkel en pompoen op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Besprenkel met de helft van de olijfolie, meng alles goed en bak 12 – 15 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.

5

Verhit, als de groenten bijna klaar zijn, de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de gnocchi toe en bak 5 minuten op hoog vuur lichtbruin. Voeg de pompoen en venkel, de crème fraîche en de helft van de pecorino toe. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut tot de kaas gesmolten is.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino en eventueel het achtergehouden venkelloof.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes