
De lekkerste rijstpudding maak je met risottorijst, omdat die extra smeuïg wordt tijdens het koken. Door de toevoeging van oosterse smaken als limoen, Thaise basilicum en kardemom is dit dessert een bijzondere variant op een ouderwets nagerecht.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
75 g
Risottorijst
250 milliliters
Kokosmelk
½ teaspoon
Gemalen kardemom
1 unit
Limoen
3 leaves
Thaise basilicum
125 g
Blauwe bessen
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Bruine suiker
to taste
Zout

Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten.

Schenk de kokosmelk en 100 ml water per persoon inde pan en voeg de kardemom, de bruine suiker en een snufje zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 25 minuten zachtjes koken, of tot dat de rijst beetgaar is. Roer af en toe goed door.

Rasp ondertussen de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de blaadjes Thaise basilicum in reepjes. Roer vervolgens 1/4 tl van de limoenrasp rasp per persoon door de rijstpudding

Verdeel de rijstpudding over de glazen of kommetjes en garneer met de blauwe bessen en het Thaise basilicum