Skip to main content
Rijstpudding met blauwe bessen en kardemom

Rijstpudding met blauwe bessen en kardemom

Met limoen en Thaise basilicum

4.8
(8)

De lekkerste rijstpudding maak je met risottorijst, omdat die extra smeuïg wordt tijdens het koken. Door de toevoeging van oosterse smaken als limoen, Thaise basilicum en kardemom is dit dessert een bijzondere variant op een ouderwets nagerecht.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy
Serving amount

75 g

Risottorijst

250 milliliters

Kokosmelk

½ teaspoon

Gemalen kardemom

1 unit

Limoen

3 leaves

Thaise basilicum

125 g

Blauwe bessen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Bruine suiker

to taste

Zout

Energy (kJ)1782 kJ
Calories426 kcal
Fat26 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate42 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber3 g
Protein5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Saucepan
Grater

Cooking Steps

Risotto bakken
1

Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten.

Risotto bereiden
2

Schenk de kokosmelk en 100 ml water per persoon inde pan en voeg de kardemom, de bruine suiker en een snufje zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 25 minuten zachtjes koken, of tot dat de rijst beetgaar is. Roer af en toe goed door.

Limoen raspen
3

Rasp ondertussen de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de blaadjes Thaise basilicum in reepjes. Roer vervolgens 1/4 tl van de limoenrasp rasp per persoon door de rijstpudding

Serveren
4

Verdeel de rijstpudding over de glazen of kommetjes en garneer met de blauwe bessen en het Thaise basilicum

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes