Skip to main content
Rijstnoedelbowl met kogelbiefstuk en broccolini
Rijstnoedelbowl met kogelbiefstuk en broccolini

Rijstnoedelbowl met kogelbiefstuk en broccolini

met Vietnamese saus, sojabonen en zoetzure wortel

4.2
(276)

De frisse BLOOM London Dry Gin Tonic is al gemixt en serveer je met ijs en bijvoorbeeld wat verse aardbeien of frambozen. Het perfecte aperitief, maar ook heerlijk bij de kruidige Wereldkeuken-recepten. Proost!

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

100 g

Rice noodles

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Carrot

50 g

Broccolini

¼ piece

Lime

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

10 g

Salted peanuts

3.3 g

Fresh basil & mint

25 g

Edamame

½ piece

Onion

1 piece

Bloom Premixed G&T

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

2 teaspoon

Sugar

2 tablespoon

Sunflower oil

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories843 kcal
Energy (kJ)3528 kJ
Fat37 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate104 g
Sugar22 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein17 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Colander
Peeler or Cheese Slicer
Wok or sautépan with lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Vlees marineren
1

Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Meng per persoon: 1 1/2 tl Vietnamese saus en 1/2 el zonnebloemolie in een kom. Leg de kogelbiefstuk in de kom en laat marineren tot gebruik in stap 5. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Kook de noedels, afgedekt, 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Zoetzuur maken
2

Schil de wortel. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit ook ook in bijvoorbeeld boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje. Voeg de noedels en de dressing toe aan de pan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de kogelbiefstuk met marinade in 2 – 4 minuten per kant bruin (pas op: dit kan spetteren!). De kogelbiefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Snijd de basilicum- en muntblaadjes fijn.

Bowl maken
6

Snijd de kogelbiefstuk in fijne plakken, tegen de draad in. Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure wortel en kogelbiefstukplakjes op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden en 1 limoenpartje per persoon. Schenk tot slot de Bloom premixed G&T in leuke glazen.

Tip: Een kogelbiefstuk snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie dat er groeven in zitten. Leg de kogelbiefstuk zo neer dat de groeven horizontaal lopen, en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en wordt de structuur malser.

This week's must-try HelloFresh recipes