Skip to main content
Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese
Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese

Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese

4.1
(1,9K)

Dit pastagerecht krijgt zijn smaak door de groene pesto. Deze heet voluit groene pesto Genovese, omdat de pesto afkomstig is uit de Italiaanse stad Genua. Buon appetito!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Sperziebonen

90 g

Rigatoni

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kippendijstukjes

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3607 kJ
Calories862 kcal
Fat42 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate80 g
Sugar2.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein36 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Water koken
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en rigatoni.

Sperziebonen en pasta koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen en rigatoni, 8 - 10 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Knoflook persen
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en roerbak in 3 - 4 minuten goudbruin.

5

Voeg daarna de sperziebonen, rigatoni en groene pesto toe aan de wok of hapjespan met kippendijreepjes en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes