Skip to main content
Rigatoni met aubergine-tomatensaus

Rigatoni met aubergine-tomatensaus

Met olijven, provolone en pijnboompitten

3.7
(298)

Vandaag maak je een variatie op een bekend Siciliaans gerecht: pasta alla Norma, naar het schijnt ontstaan als eerbetoon aan de opera Norma, van de op Sicilië geboren componist Bellini. In plaats van gezouten ricotta gebruik je provolone en om het af te maken voeg je olijven en pijnboompitjes toe.

Allergens:
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

1 unit

Pruimtomaat

3 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

25 g

Leccino olijven

90 g

Rigatoni

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2 teaspoon

Paprikapoeder

½ can

Tomatenpuree

2 teaspoon

Gedroogde oregano

25 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3038 kJ
Calories726 kcal
Fat32 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate84 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein23 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en de pruimtomaat in kleine blokjes van 1 – 2 cm. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en de leccino olijven in ringen.

Pijnboompitten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Aubergine bakken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de ui en de knoflook met het paprikapoeder 2 – 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 10 – 12 minuten op middelhoog vuur, of tot de aubergine zacht is geworden. Breng op smaak met peper en zout.

Rigatoni koken
4

Kook ondertussen de rigatoni, afgedekt, 13 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
5

Voeg ondertussen de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan met aubergine, roerbak 1 minuut en voeg de blokjes tomaat, oregano, zwarte balsamicoazijn en 150 ml water per persoon toe. Roer in 2 – 3 minuten tot een mooie saus en breng op smaak met peper en zout. Kook eventueel verder in wanneer je een dikkere saus wilt of voeg extra water of bouillon toe voor meer saus.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden en schep de saus erop. Bestrooi met de leccino olijven, het basilicum, de provolone flakes en de pijnboompitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes