Dit toetje is geïnspireerd op cannoli, een Siciliaans buisvormig gebakje met een vulling van romige ricotta. De sinaasappelrasp doet denken aan de smaak van gekonfijte vruchten, ook een product dat veel wordt gebruikt in de Siciliaanse keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Handsinaasappel
100 g
Ricotta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Gedroogde cranberry's
20 g
Chocoladevlokken
(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja)
1.5 tablespoon
Suiker
Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel en zet hem op een van de platte kanten rechtop. Snijd vervolgens de schil, inclusief witte gedeelte, van de sinaasappel en snijd vervolgens de sinaasappel in halve plakken.
Meng de slagroom en de suiker in een kom en klop met een mixer lobbig. Klop de ricotta in een andere kom in 3 minuten glad. Voeg vervolgens de ricotta en 1/2 tl van de sinaasappelrasp toe aan de slagroom en klop in 5 - 10 seconden glad.
Verdeel de ricottaroom over de kommen en garneer met de halve plakken sinaasappel. Bestrooi met de cranberry's en de chocoladevlokken en serveer het toetje direct.