De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met Italiaans meel en een originele vulling van schorseneren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Shallot
100 g
Parsnip
½ piece
Leek
75 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Wild mushroom pesto
25 g
Grated mature cheese
140 g
Black salsify ravioli
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Schil de pastinaak en snijd in hele dunne plakjes of schaaf met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de prei in de lengte. Snijd de prei in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes.
Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels bevat? Dat komt vooral door de pastinaak. Vezels zijn goed voor een verzadigd gevoel, voor je darmen, cholesterolgehalte, weerstand en nog veel meer.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de pastinaakplakjes toe en bak 4 - 5 minuten.
Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig de prei toe aan de steelpan. Frituur 4 – 5 minuten, of tot de prei bruin begint te kleuren. Schep met een schuimspaan uit de steelpan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Bak de prei dan in 2 delen.
Blus de pastinaak af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en 2 el water per persoon toe. Laat 4 - 5 minuten indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de bospaddenstoelenpesto en de kaas door de saus. Houd warm op laag vuur tot het gerecht klaar is.
Tip: Is de saus teveel ingedikt? Voeg dan een beetje van het kookvocht van de ravioli toe om hem te verdunnen.
Kook ondertussen de ravioli, afgedekt, 4 – 6 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de pastinaak-roomsaus over de borden en serveer de ravioli erbovenop. Garneer met de gefrituurde prei.