Skip to main content
Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus
Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

met gefrituurde prei en bospaddenstoelenpesto

3.7
(626)

De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met Italiaans meel en een originele vulling van schorseneren.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

100 g

Parsnip

½ piece

Leek

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Wild mushroom pesto

25 g

Grated mature cheese

140 g

Black salsify ravioli

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories946 kcal
Energy (kJ)3957 kJ
Fat62 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate65 g
Sugar15 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Casserole
Slotted Spoon
Saucepan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Schil de pastinaak en snijd in hele dunne plakjes of schaaf met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de prei in de lengte. Snijd de prei in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels bevat? Dat komt vooral door de pastinaak. Vezels zijn goed voor een verzadigd gevoel, voor je darmen, cholesterolgehalte, weerstand en nog veel meer.

Pastinaak bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de pastinaakplakjes toe en bak 4 - 5 minuten.

Prei frituren
3

Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig de prei toe aan de steelpan. Frituur 4 – 5 minuten, of tot de prei bruin begint te kleuren. Schep met een schuimspaan uit de steelpan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Bak de prei dan in 2 delen.

Saus maken
4

Blus de pastinaak af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en 2 el water per persoon toe. Laat 4 - 5 minuten indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de bospaddenstoelenpesto en de kaas door de saus. Houd warm op laag vuur tot het gerecht klaar is.

Tip: Is de saus teveel ingedikt? Voeg dan een beetje van het kookvocht van de ravioli toe om hem te verdunnen.

Ravioli koken
5

Kook ondertussen de ravioli, afgedekt, 4 – 6 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Serveren
6

Verdeel de pastinaak-roomsaus over de borden en serveer de ravioli erbovenop. Garneer met de gefrituurde prei.

This week's must-try HelloFresh recipes