Skip to main content
Plaattaart met champignons en prei
Plaattaart met champignons en prei

Plaattaart met champignons en prei

met ricotta en geraspte kaas

3.6
(162)

Ricotta betekent letterlijk 'opnieuw gekookt' en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

65 g

Mushrooms

50 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Quiche dough

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose), Gluten)

½ piece

Tomato

20 g

Arugula & lamb's lettuce

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories915 kcal
Energy (kJ)3827 kJ
Fat58.3 g
Saturated Fat25.7 g
Carbohydrate71 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein18.8 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten. 

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Groenten bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei en champignons met de Italiaanse kruiden en 1 el water per persoon, afgedekt, 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Taartbodem voorbereiden
3

Meng ondertussen in een kom de helft van de ricotta en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg het quichedeeg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Verspreid het ricottamengsel over het quichedeeg, tot 4 cm van de rand.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag verwerken in een tussendoortje, door het deeg te vullen met je favoriete ingrediënten en in de oven te bakken.

Plaattaart bakken
4

Verdeel de groenten over het ricottamengsel en vouw de randen naar binnen. Bak de plaattaart 30 - 35 minuten in de oven, of tot de bodem gaar is en de randjes goudbruin kleuren. Verdeel na 20 minuten bakken de overige kaas en ricotta over de plaattaart (zie Tip).

Tip: Versier de plaattaart door de overige ricotta in sierlijke toefjes tussen de groenten te verdelen.

Sla aanmaken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg net voor serveren de gemengde sla toe.

 

Serveren
6

Verdeel de plaattaart over de borden. Garneer met de gemengde sla.

More delicious recipes with similar ingredients

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade
Champignon-omelet

Champignon-omelet

met verse bladpeterselie
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten
Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met zilvervliesrijst
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes
Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat
Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

met aubergine, paprika en tomaat
Double protein - NL: Spaghetti met dubbele portie garnalen in kerrie-roomsaus BE: Spaghetti met dubbele portie garnalen in curry-roomsaus

Double protein - NL: Spaghetti met dubbele portie garnalen in kerrie-roomsaus BE: Spaghetti met dubbele portie garnalen in curry-roomsaus

met tomaat en dragon
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen
Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

met dubbele portie Duitse biefstuk
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander
Parelcouscous pilav met rundermerguez

Parelcouscous pilav met rundermerguez

met yoghurtdressing en aubergine

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Chicken Sausages with Cheesy Mash

Chicken Sausages with Cheesy Mash

with braised red cabbage, apple & nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Linguine with Veggie Meatballs

Linguine with Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with fresh basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds