Ricotta betekent letterlijk 'opnieuw gekookt' en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Leek
65 g
Mushrooms
50 g
Ricotta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
15 g
Grated mature cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ roll(s)
Quiche dough
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose), Gluten)
½ piece
Tomato
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei en champignons met de Italiaanse kruiden en 1 el water per persoon, afgedekt, 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de ricotta en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg het quichedeeg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Verspreid het ricottamengsel over het quichedeeg, tot 4 cm van de rand.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag verwerken in een tussendoortje, door het deeg te vullen met je favoriete ingrediënten en in de oven te bakken.
Verdeel de groenten over het ricottamengsel en vouw de randen naar binnen. Bak de plaattaart 30 - 35 minuten in de oven, of tot de bodem gaar is en de randjes goudbruin kleuren. Verdeel na 20 minuten bakken de overige kaas en ricotta over de plaattaart (zie Tip).
Tip: Versier de plaattaart door de overige ricotta in sierlijke toefjes tussen de groenten te verdelen.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg net voor serveren de gemengde sla toe.
Verdeel de plaattaart over de borden. Garneer met de gemengde sla.