Skip to main content
Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade
Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

met limoen, kokos en geroosterde wortel met hazelnoten

4.1
(3,5K)

Je brengt de zelfgemaakte tonijnsalade op smaak met limoen, rode peper en kokosrasp. Samen met de wortel en knapperige hazelnoten vormt dit een feestje op je bord!

Tags:
Family
Allergens:
Mosterd
Ei
Tarwe
Vis
Hazelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Lime

5 g

Desiccated coconut

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

2 piece

Pita bread

(Contains: Tarwe)

1 can

Tuna packed in oil

(Contains: Vis)

10 g

Hazelnuts

(Contains: Hazelnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories878 kcal
Energy (kJ)3673 kJ
Fat55.2 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate66.2 g
Sugar13.8 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein22.8 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Wortel koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de wortel. Snijd de wortels in dunne lange staafjes van 1 cm. Kook de wortel, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Smaakmakers voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Hak de hazelnoten grof.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Wortel roosteren
3

Verdeel de wortel en de helft van de ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de wortel.

Mengen
4

Meng in een kom de rode peper, tonijn, mayonaise, kokosrasp en overige ui met per persoon: 1/2 tl limoenrasp en 1/2 el limoensap (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een lichter alternatief zoals yoghurt of kwark.

Pitabroodjes bakken
5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de wortel en bak mee in de oven (zie Tip).

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen en heb je een kleine oven? Verwarm de pita's dan in een broodrooster en vul daarna pas met het tonijnmengsel.

Serveren
6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de wortel en garneer met de overige limoenrasp.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn