Skip to main content
Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

met limoen, kokos en geroosterde wortel met hazelnoten

4.1
(3,5K)

Je brengt de zelfgemaakte tonijnsalade op smaak met limoen, rode peper en kokosrasp. Samen met de wortel en knapperige hazelnoten vormt dit een feestje op je bord!

Tags:
Family
Allergens:
Mosterd
Ei
Tarwe
Vis
Hazelnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Lime

5 g

Desiccated coconut

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

2 piece

Pita bread

(Contains: Tarwe)

1 can

Tuna packed in oil

(Contains: Vis)

10 g

Hazelnuts

(Contains: Hazelnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories878 kcal
Energy (kJ)3673 kJ
Fat55.2 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate66.2 g
Sugar13.8 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein22.8 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Wortel koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de wortel. Snijd de wortels in dunne lange staafjes van 1 cm. Kook de wortel, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Smaakmakers voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Hak de hazelnoten grof.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Wortel roosteren
3

Verdeel de wortel en de helft van de ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de wortel.

Mengen
4

Meng in een kom de rode peper, tonijn, mayonaise, kokosrasp en overige ui met per persoon: 1/2 tl limoenrasp en 1/2 el limoensap (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een lichter alternatief zoals yoghurt of kwark.

Pitabroodjes bakken
5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de wortel en bak mee in de oven (zie Tip).

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen en heb je een kleine oven? Verwarm de pita's dan in een broodrooster en vul daarna pas met het tonijnmengsel.

Serveren
6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de wortel en garneer met de overige limoenrasp.

This week's must-try HelloFresh recipes