
Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains: Gluten)
60 g
Cherrytomaten
½ unit
Komkommer
½ unit
Rode paprika
120 g
Oosters gekruid rundergehakt
2.5 g
Verse munt
(May be present: Selderij)
½ unit
Citroen
40 g
Hummus met ras el hanout
(Contains: Sesamzaad)
½ teaspoon
Paprikapoeder
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een saladekom. • Snijd de paprika in blokjes.

• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het Oosters gekruid rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de verse blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder.

• Serveer de hummus met rundergehakt, de tomaatkomkommer salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. • Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.