
Herken je dit recept? We hebben de kippendijfilet vervangen door pulled chicken. Hierdoor besparen we jou extra werk en kan je nog sneller genieten van je pita's!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ piece
Red onion
100 g
Pulled chicken
50 g
Slaw mix
2 piece
Pita bread
½ piece
Tomato
¼ head
Butter lettuce
5 g
Salted peanuts
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
30 g
Onion chutney
35 g
East Asian-style sauce
(Contains: Soja, Gluten, Tarwe)
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en schep goed om.

Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 1 gevuld pitabroodje en serveer de overige pulled chicken en salade ernaast. Bewaar het tweede pitabroodje en de overige mayonaise en chutney voor de lunch de volgende dag.