Skip to main content
Pulled chicken pita with onion chutney

Pulled chicken pita with onion chutney

with quick-pickled slaw and peanuts

Herken je dit recept? We hebben de kippendijfilet vervangen door pulled chicken. Hierdoor besparen we jou extra werk en kan je nog sneller genieten van je pita's!

Allergens:
Mosterd
Ei
Soja
Gluten
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

½ piece

Red onion

100 g

Pulled chicken

50 g

Slaw mix

2 piece

Pita bread

½ piece

Tomato

¼ head

Butter lettuce

5 g

Salted peanuts

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

30 g

Onion chutney

35 g

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Gluten, Tarwe)

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Energy (kJ)3887 kJ
Calories929 kcal
Fat39 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate106 g
Sugar36 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en schep goed om.

Bakken en snijden
3

Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4

Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 1 gevuld pitabroodje en serveer de overige pulled chicken en salade ernaast. Bewaar het tweede pitabroodje en de overige mayonaise en chutney voor de lunch de volgende dag.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes