Skip to main content
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes

4.2
(2,1K)

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Samen met de romige kaassaus en pasta zorgen ze voor comfortfood!

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

90 g

Penne

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

2.5 g

Fresh chives

20 g

Semi-dried tomatoes

1 pinch

Nutmeg

50 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated aged Gouda

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3760 kJ
Calories899 kcal
Fat46 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate77 g
Sugar12 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein42 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram penne per persoon en de helft van de kaas. De overige penne en kaas kunnen de volgende dag met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.

Gehakballetjes bakken
3

Halveer de kipgehaktballetjes, zodat je 6 balletjes per persoon hebt. Rol elke halve gehaktbal tot een nieuw gehaktballetje. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 8 - 10 minuten goudbruin. Haal daarna uit de pan.

Prei stoven
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 5 - 8 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de bieslook en de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.

Saus maken
5

Voeg de kookroom, geraspte oude kaas, semi-gedroogde tomaten en nootmuskaat toe aan de prei. Voeg ten slotte ook de kipgehakballetjes toe aan pan met prei, meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden. Garneer met de bieslook.

This week's must-try HelloFresh recipes