De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Samen met de romige kaassaus en pasta zorgen ze voor comfortfood!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Leek
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
90 g
Penne
3 piece
Chicken meatballs with Italian seasoning
2.5 g
Fresh chives
20 g
Semi-dried tomatoes
1 pinch
Nutmeg
50 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated aged Gouda
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram penne per persoon en de helft van de kaas. De overige penne en kaas kunnen de volgende dag met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.
Halveer de kipgehaktballetjes, zodat je 6 balletjes per persoon hebt. Rol elke halve gehaktbal tot een nieuw gehaktballetje. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 8 - 10 minuten goudbruin. Haal daarna uit de pan.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 5 - 8 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de bieslook en de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.
Voeg de kookroom, geraspte oude kaas, semi-gedroogde tomaten en nootmuskaat toe aan de prei. Voeg ten slotte ook de kipgehakballetjes toe aan pan met prei, meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden. Garneer met de bieslook.