Skip to main content
Pastei met champignon-kippenragout
Pastei met champignon-kippenragout

Pastei met champignon-kippenragout

Met ovenfriet en een frisse salade

Vandaag zet je een Vlaamse klassieker op tafel: een koninginnehapje. Misschien ken je het ook wel als vol-au-vent of een videe. Het is een pasteitje dat vaak wordt gevuld met een combinatie van kippenragout, gehaktballetjes en paddenstoelen. De klassieke bereiding is tijdrovend, maar deze variant met kipfilethaasjes is een stuk simpeler en sneller klaar.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Lupine
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Kipfilethaasjes

50 g

Peultjes

125 g

Champignons

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

½ unit

Handsinaasappel

½ unit

Tuinkers

½ unit

Citroen

50 g

Half-om-halfgehakt

20 g

Veldsla

50 milliliters

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Bladerdeegbakje

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Lupine)

20 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

250 milliliters

Kippenbouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Bloem

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4996 kJ
Calories1194 kcal
Fat73 g
Saturated Fat30.7 g
Carbohydrate76 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein50 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Large Pan

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de kip. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de peultjes. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 – 1 cm dik van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kip koken
2

Kook ondertussen het kipfilethaasje 10 minuten, afgedekt, in de bouillon en kook de peultjes in 4 – 6 minuten beetgaar. Spoel de peultjes daarna af onder koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en hak de peterselie grof. Pel de sinaasappel en snijd in blokjes, knip de tuinkers los en pers de citroen uit. Schep de kip uit de bouillon en bewaar 200 ml bouillon per persoon. Snijd de kip in reepjes.

Bakken
3

Meng het gehakt in een kom met de helft van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Draai 3 balletjes per persoon van het gehakt. Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Saus maken
4

Smelt de rest van de boter in een grote pan. Voeg de bloem toe en roer droog met een garde. Schenk de achtergehouden bouillon er geleidelijk bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, peultjes en stukjes sinaasappel door de veldsla en breng op smaak met peper en zout.

Ragout maken
5

Voeg de kip, gehaktballetjes en champignons en 50 ml kookroom per persoon toe aan de saus en laat nog 5 – 10 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Zet ondertussen de bladerdeegbakjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 5 – 7 minuten in de oven. Roer vlak voor serveren 1/2 el citroensap per persoon door de saus.

Serveren
6

Verdeel de bladerdeeggebakjes over de borden en vul ze met de ragout. Serveer samen met de frieten, de mayonaise en de salade. Garneer de pastei met de tuinkers en overige peterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

Speltwafel-sandwich

Speltwafel-sandwich

Met avocado, belegen kaas en tuinkers
Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Met een vleugje kaneel voor het ultieme herfstgevoel
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Gezonde shoarma met gele peen en Griekse salade

Gezonde shoarma met gele peen en Griekse salade

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Een ode aan de Hollandse keuken
Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Met een gekookt eitje en pecannoten
Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Een kleurrijke pizza op een bijzondere bodem
Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Visschnitzel met groentetorentjes en gebakken aardappelen

Visschnitzel met groentetorentjes en gebakken aardappelen

Wijtingfilet en bataat-wortelpuree met prei en oregano

Wijtingfilet en bataat-wortelpuree met prei en oregano

Broodje köfte-runderburger met paprika-yoghurtsaus en maïskolf

Broodje köfte-runderburger met paprika-yoghurtsaus en maïskolf

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce