Skip to main content
Parelgerst met linzensalade en geroosterde pastinaak
Parelgerst met linzensalade en geroosterde pastinaak

Parelgerst met linzensalade en geroosterde pastinaak

3.3
(181)

Deze winterse gezonde linzensalade bestaat onder andere uit pa-relgerst, linzen, pastinaak en spruiten. Door de spruiten, rode ui en pastinaak te roosteren in de oven met zwarte balsamicoazijn krijgen de groente een zoete tint. Dit gaat heerlijk samen met de dana blue, een zachte-pittige blauwschimmelkaas.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

45 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

40 g

Groene linzen

½ unit

Rode ui

150 g

Pastinaak

150 g

Spruiten

1 unit

Knoflookteen

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories730 kcal
Energy (kJ)3054 kJ
Fat30 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate85 g
Dietary Fiber32 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de parelgerst toe en laat, afgedekt, 25 minuten droog koken. Voeg eventueel water toe als het te snel droog wordt. Meng in een andere pan met deksel de linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de pastinaak
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pastinaak in de lengte in vieren en vervolgens in ongeveer even grote plakken. Snijd de spruiten doormidden en snijd of pers de knoflook fijn.

Besprenkel met olijfolie
3

Verdeel de rode ui, pastinaak en spruiten over de bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie en de helft van de zwarte balsamico-azijn. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Pas op dit kan snel gaan! Bak de pompoenpitten en de knoflook de laatste 5 - 6 minuten mee.

4

Maak in een kleine kom een dressing van extra vierge olijfolie, de honing en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een kom
5

Meng in een saladekom de groenten, parelgerst, linzen, dressing naar smaak en de helft van de dana blue.

Garneer met de dana bleu
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met overige dana blue.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes