Skip to main content
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

met rucola, rode peper en citroen

4.4
(906)

.

Allergens:
Gluten
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Citroen

2.5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

½ unit

Courgette

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

90 g

Garnalen

(Contains: Schaaldieren)

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2556 kJ
Calories611 kcal
Fat20 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate75 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de courgette in blokjes.

Parelcouscous koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer de parelcouscous regelmatig door zodat hij niet aankoekt, en voeg extra water toe als hij droogkookt. Giet indien nodig af en roer de korrels los. Laat zonder deksel uitstomen.

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan. Dep de garnalen droog met keukenpapier en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart, bewaar ook het bakvocht van de garnalen.

Courgette bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm en citroenrasp toe, breng op smaak met peper en zout en bak 6 minuten.

Mengen
5

Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes