Skip to main content
Orzo with kofta-spiced beef
Orzo with kofta-spiced beef

Orzo with kofta-spiced beef

with mascarpone, pepper and leek

4.4
(4,3K)

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ piece

Leek

85 g

Orzo

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½

Tomato paste

100 g

Beef mince with kofta seasoning

15 g

Grated Italian cheese

40 g

Mascarpone

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)4019 kJ
Calories960 kcal
Fat46 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate83 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein49 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2

Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd ondertussen de prei in halve ringen.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Op smaak brengen
3

Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee. Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone. De overige mascarpone kun je de volgende dag verwerken in een soep.

Serveren
4

Verdeel de orzo over de borden en schep er een lepel mascarpone bovenop. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.

More delicious recipes with similar ingredients

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano
Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

met verse oregano en Italiaanse kaas
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Versier met knapperige pijnboompitten
Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Een mix van kastanjechampignons, shiitake en beukenzwammen
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven
Kaaskoekjes met tomatenorzo en oregano

Kaaskoekjes met tomatenorzo en oregano

Orzo met prei

Orzo met prei

Met venkel en provolone
Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Een heerlijk zacht en romig Italiaans gerecht
Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Rode bietenorzo met rucola, pecorino en walnoten

Rode bietenorzo met rucola, pecorino en walnoten

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn