Skip to main content
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

met walnoot, sperziebonen en pecorino

4.3
(4,3K)

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken. Let op: door het winterweer hebben we de broccoli in dit recept vervangen door sperziebonen.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

200 g

Green beans

70 g

Orzo

7.5 g

Raisins

10 g

Chopped walnuts

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

15 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories727 kcal
Energy (kJ)2937 kJ
Fat29 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate73 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein38 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers of snijd de knoflook fijn.

Sperziebonen snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Koken
3

Kook de orzo en sperziebonen, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 4 minuten de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kun je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een lunchsalade.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de sperziebonen, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 g groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes