Skip to main content
Oosterse rijstsalade
Oosterse rijstsalade

Oosterse rijstsalade

Met paprika, mango en gekruide notenmix

3.7
(149)

Kook mee! Help met het maken van de dressing.

Allergens:
Gluten
Soja
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

¼ unit

Limoen

20 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

¼ unit

Komkommer

½ unit

Gele paprika

75 g

Rode cherrytomaten

¼ unit

Mango

20 g

Oosterse pinda-cashewmix

(Contains: Pinda's, Noten, Selderij, Mosterd, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories625 kcal
Energy (kJ)2615 kJ
Fat22 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate88 g
Dietary Fiber7 g
Protein14 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af, maak de rijstkorrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

2

Was ondertussen de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Maak de dressing.
3

Maak in een kom een dressing van de sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.

Snijd de groenten.
4

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng de groenten en mango in een saladekom.

Meng alle ingrediënten in de saladekom.
5

Hak de notenmix grof. Voeg de rijst, dressing en het grootste deel van de notenmix toe aan de saladekom. Breng de salade op verder smaak met extra limoensap, peper en zout.

Garneer met de overige notenmix.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige notenmix.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes