Skip to main content
Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s
Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s

Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s

3.5
(243)

In dit gerecht komen Oosterse smaken, boekweitnoedels en geurige sesamolie samen tot een smaakvol geheel. De omeletrolletjes en knapperige lente-ui maken het gerecht helemaal af. Je brengt dit gerecht verder op smaak met gedroogd citroengras, ook wel sereh genoemd.

Allergens:
Soja
Sesamzaad
Gluten
Ei
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Rode peper

⅓ unit

Peen

1 unit

Tomaat

2 unit

Bosui

0.1 unit

Tofu

(Contains: Soja)

5 milliliters

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

15 milliliters

Sojasaus

(Contains: Soja, Gluten)

75 g

Boekweitnoedels

(Contains: Gluten)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 teaspoon

Gemalen citroengras

10 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Honing

Nutrition Values

/ per serving
Calories689 kcal
Energy (kJ)2882.8 kJ
Fat30 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate64 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in dunne ringen. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels.

Roerbak de tofu.
2

Verhit de helft van de sesamolie in een wok of hapjespan en bak de tofu samen met de helft van de rode peper en de helft van de sojasaus 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar in een kom.

3

Verhit vervolgens de helft van de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de peen en de overige rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 8 minuten op middelmatig vuur.

4

Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Snijd de omelet in reepjes.
5

Kluts het ei in een andere kom met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak op middelmatig vuur 1 omelet per 2 personen. Rol de omelet op en snijd vervolgens in reepjes.

Voeg de noedels en de witte wijnazijn toe.
6

Voeg de tofu, tomaat, lente-ui, sereh, witte wijnazijn, honing en overige sojasaus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de boekweitnoedels en overige sesamolie toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s en omeletrolletjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes