Skip to main content
Noedels met zelfgemaakte pindasaus

Noedels met zelfgemaakte pindasaus

Met groenten en spiegelei

3.7
(453)

Dit recept is geïnspireerd op het Indonesische gerecht gado gado: allerlei groenten overgoten met warme pindasaus. Vandaag maak je het gerecht met noedels en als kers op de taart komt er een gebakken ei bovenop. Lekker makkelijk en zo op tafel, ideaal voor doordeweekse dagen.

Allergens:
Pinda's
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

½ unit

Knoflookteen

1 cup

Pindakaas

(Contains: Pinda's)

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

200 g

Oosterse groentemix

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

1 teaspoon

Ketjap manis

½ teaspoon

Sambal

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2623 kJ
Calories627 kcal
Fat28 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate68 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Pers of snijd de knoflook fijn.

Fruiten
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 – 2 minuten op middelmatig vuur.

Pindasaus maken
3

Voeg de pindakaas, het kerriepoeder, de helft van de sojasaus en de honing, ketjap, sambal, wittewijnazijn en 11/2 el water per persoon toe aan de steelpan. Roer goed door tot een egale saus. Houd de pan op laag vuur warm tot serveren. Voeg eventueel nog wat extra water toe om de saus vloeibaarder te maken.

Noedels
4

Kook de noedels met de groentemix in de pan met deksel, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de noedels en groenten met de helft van de pindasaus. Breng naar wens op smaak met de overige sojasaus. Verdeel de noedels met de groenten over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige pindasaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes