
Dit gerecht lijkt een beetje op de Aziatische versie van spaghetti! Het is lekker snel klaargemaakt en je voegt gezouten cashew-noten toe voor nog meer smaak. Alle groenten hebben we alvast voor je gesneden, zodat je nog sneller kunt roerbakken!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
200 g
Chinese groentemix
(May be present: Selderij)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains: Sesamzaad)
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
25 g
Gezouten cashewnoten
(Contains: Pinda's, Noten)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
⅓ tablespoon
Honing
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Bak in de laatste 30 seconden de currykruiden al roerend mee. Voeg vervolgens de oosterse groentemix, sojasaus, sesamolie, honing en witte wijnazijn toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg 1 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan, dek de pan af en bak nog 5 minuten. Roer regelmatig door en voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt. Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Hak ondertussen de cashewnoten fijn. Voeg de noedels en de helft van de cashewnoten toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog 1 - 2 minuten op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige cashewnoten.