Skip to main content
Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl
Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

met komkommer, wortel en pinda's

Dit recept is geïnspireerd op de Vietnamese rijstnoedelsoep bún bò. Vooral in Parijs is deze soep erg populair - daar staat hij omgekeerd op het menu als bò bún.

Tags:
Family
Allergens:
Vis
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Ground lemongrass

10 milliliters

Fish sauce

60 g

Rice noodles

1 piece

Carrot

¼ piece

Cucumber

0.13 piece

Red chili pepper

15 g

Unsalted peanuts

5 milliliters

Sesame oil

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Brown sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2725 kJ
Calories651 kcal
Fat27 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate69 g
Sugar16 g
Dietary Fiber2.3 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Grater
Colander
Small Bowl
Wok or sautépan

Cooking Steps

Marinade bereiden
1

Breng gezouten water aan de kook in een pan voor de noedels. Pers de knoflook of snijd deze in plakjes. Snipper de sjalot. Snijd het rundvlees in stukjes. Meng in een kom ⅔ van de knoflook met de sjalot, het gemalen citroengras en per persoon ½ el vissaus en ½ tl bruine suiker. Voeg het vlees toe, meng goed door en zet in de koelkast.

Noedels koken
2

Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water en kook de noedels 3 - 5. Giet af en spoel de noedels af met koud water in een vergiet tot ze koud zijn. Rasp ondertussen de wortel.

Tip: Je krijgt meer noedels dan nodig: gebruik de aangegeven hoeveelheid, want anders smaakt het gerecht flauwer. Gebruik de overige noedels voor een ander gerecht. De noedels in traditionele Vietnamese bo bun worden van oudsher koud gegeten. Als je ze liever lauw eet, spoel ze dan niet af met koud water.

Garnering voorbereiden
3

Snipper de ui. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de koriander en de munt fijn. Hak de pinda’s grof.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Saus maken
4

Meng in een kleine kom 2/3 van de rode peper met de rest van de knoflook. Voeg de sesamolie toe en per persoon 1 el vissaus, 8 el water, 1 tl bruine suiker en 2 tl wittewijnazijn of rijstazijn. Meng het geheel goed. Doe de wortel en de komkommer in twee verschillende kommen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Besprenkel elke kom met 1/3 van de saus. Meng alles goed.

Vlees bakken
5

Verhit vlak voor serveren een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de ui en de rest van de rode peper toe en bak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak 1 - 2 minuten, tot het goudbruin en licht gekaramelliseerd is.

Tip: Bak het vlees niet te lang zodat het mals blijft; bak het slechts 1 minuut langer als je van doorbakken rundvlees houdt.

Serveren
6

Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Besprenkel met de resterende saus. Leg de komkommerschijfjes en de geraspte wortel erbovenop. Voeg het vlees toe. Garneer met de gehakte pinda’s en kruiden.

Tip: Bij dit gerecht moeten de smaken in balans zijn: zorg er dus voor dat elke hap een beetje van elk ingrediënt bevat.

More delicious recipes with similar ingredients

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Stamppot met kipgehaktballetjes

Stamppot met kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Beenham met haricots verts in spek

Beenham met haricots verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Wildzwijnburger met zoete aardappel-wortelpuree

Wildzwijnburger met zoete aardappel-wortelpuree

met romige spinazie
Traybake met Brandt & Levie worst

Traybake met Brandt & Levie worst

met wortel, appel en jus van uienchutney
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

over parsley potatoes with olives and a twist of lemon
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Courgette al forno with conchiglie

Courgette al forno with conchiglie

with mozzarella and homemade tomato sauce
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad
Orzo with kofta-spiced beef

Orzo with kofta-spiced beef

with mascarpone, pepper and leek
Beef Stir Fry with Noodles

Beef Stir Fry with Noodles

with mixed vegetables and salted peanuts
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met een extra grote salade, een pasteitje en aardappelpuree
Veggie + Protein - Aubergine uit de oven met rundergehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Aubergine uit de oven met rundergehaktballetjes als extra

met casarecce, tomaat, oude kaas en salade

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

with parsley, oregano & salami
Cod in Garlic Butter Sauce

Cod in Garlic Butter Sauce

with braised leek & green beans
Surinamese-Style Chicken Curry

Surinamese-Style Chicken Curry

with egg, potatoes & stir-fried green beans
Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

with crispy onions, cherry tomato salad & fresh herbs
Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

with potato wedges, quick-pickled onion & cucumber
Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

with mini Roma tomatoes, courgette & spinach
Veggie Cheeseburger on Ciabatta

Veggie Cheeseburger on Ciabatta

with potato wedges, cucumber salad & caramelised onion
Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

with eggplant topping & fresh rosemary
DIY Cheesy Pizza

DIY Cheesy Pizza

pick 'n' mix toppings: BBQ sauce, Greek-style cheese & more!
Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

with couscous, fresh herbs & courgette
Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

with courgette, fennel & toasted pumpkin seeds
Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

on a carrot bun with potato wedges & beansprouts
Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

with sesame-lime dressing, purple carrot & brown rice
Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

with creamy mustard sauce & tomato-arugula salad
Salmon with Mango Chutney Glaze

Salmon with Mango Chutney Glaze

over furikake rice with fresh dill & pickled onion
Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

with arugula, potatoes, tomato & dill
Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

over golden rice with cucumber yogurt sauce
Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

with dried apricots, buttered almonds & Middle Eastern spices
Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

with green beans, Parmigiano Reggiano & spinach
Chicken Breast with Hollandaise Sauce

Chicken Breast with Hollandaise Sauce

with green beans & rosemary baby potatoes