Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Paprika
½ unit
Rode ui
75 g
Mais
3 unit
Tacoschelpen
100 g
Passata
100 g
Pulled pork
13 g
Geraspte cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ unit
Limoen
5 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
25 g
Witte kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Rode wijnazijn
½ teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de mais af.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de paprika, de helft van de rode ui en de helft van de mais 2 minuten.
Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.Voeg de passata, de pulled pork, peper en zout toe aan de hapjespan en roer goed door. Verwarm 5 minuten.Strooi daarna de cheddar eroverheen en verlaag het vuur. Dek de pan af en laat even staan zodat de kaas smelt.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een saladekom en snijd de andere helft in parten. Voeg per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 tl suiker, een snuf zout toe aan de saladekom. Voeg de overige ui toe en schep goed om. Snijd de koriander grof en verbrokkel de witte kaas.
Voeg vervolgens de witte kaas, de koriander en de overige mais toe aan de saladekom.Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus met pulled pork eroverheen. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.