Skip to main content
Lasagne met spinazie en courgette
Lasagne met spinazie en courgette

Lasagne met spinazie en courgette

met rundergehakt als extra

4.4
(254)

.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

120 g

Rundergehakt

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2.5 g

Verse oregano

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

100 milliliters

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 leaves

Verse lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5496 kJ
Calories1314 kcal
Fat81 g
Saturated Fat42.4 g
Carbohydrate77 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber6 g
Protein65 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Wok
Whisk
Oven Dish

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven.

.
2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

.
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

.
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op de maat van jouw ovenschaal. Schenk een laagje saus in de ovenschaal.

.
5

Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je gebruikt niet veel saus per laag, omdat je met verse bladen werkt.

.
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes