Skip to main content
Lasagne bianco met kastanjechampignons en oude kaas
Lasagne bianco met kastanjechampignons en oude kaas

Lasagne bianco met kastanjechampignons en oude kaas

3.7
(1,4K)

Deze lasagne bevat room, kastanjechampignons en oude kaas. Heel simpel te bereiden en is gemakkelijk van tevoren te maken. Normaal eet je het met rode saus, dit is de witte. De basis kan hetzelfde blijven. De kastanjechampignons van Hollandse bodem hebben een meer nootachtige smaak dan hun bekende witte broertjes.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

100 g

Bloemkool

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Kastanjechampignons

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

¼ tablespoon

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 unit

Lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3148 kJ
Calories756 kcal
Fat43 g
Saturated Fat23.1 g
Carbohydrate63 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein24 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole
Wok
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in kruimels en de steel in plakjes.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken.

Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middellaag vuur. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

4

Voeg de bloemkool, kastanjechampignons en rozemarijn toe aan de saus. Voeg als laatste de kookroom, derde van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe en kook de saus nog 5 minuten.

5

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen en druk licht aan. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi deze met de overige oude kaas.

6

Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes