Skip to main content
Krulpasta met broccoli, zongedroogde tomaten en pecorino

Krulpasta met broccoli, zongedroogde tomaten en pecorino

3.8
(534)

Dit gerecht is een variatie op een klassieke Italiaanse combinatie: pasta met tomaat en kaas. In dit recept wordt er broccoli aan toe- gevoegd. Broccoli gaat heerlijk samen met pecorino en tomaat. Daarnaast is deze pasta zeer gemakkelijk te maken.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

125 g

Broccoli

150 unit

Gekleurde cherrytomaten

90 g

Volkoren casarecce

(Contains: Gluten)

35 g

Zongedroogde tomaten

25 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2669 kJ
Calories638 kcal
Fat23 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber14 g
Protein24 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng 750 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de caserecce en broccoli.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten.

3

Kook de caserecce integrale, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Kook na 2 minuten de broccoli mee. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de zongedroogde tomaten klein
4

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten klein. Verhit de olijfolie in een wok met deksel of hapjespan en bak de knoflook, cherrytomaten en zwarte balsamicoazijn, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de caserecce, en broccoli toe
5

Voeg de caserecce, broccoli en zongedroogde tomaten toe aan de wok of hapjespan. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecorino en olie van de zongedroogde tomaten naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes