
Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
⅓ bunch
Scallions
1 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Garlic
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains: Gluten, Tarwe)
1 sachet(s)
Gomashio
(Contains: Sesamzaad)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Gluten, Tarwe, Soja)
20 g
East Asian-style sauce
(Contains: Gluten, Tarwe, Soja)
25 g
Red curry paste
1.5 piece
Carrot
½ piece
Bell pepper
½ piece
Lime
milliliters
Coconut milk
100 g
Fresh udon noodles
(Contains: Gluten, Tarwe)
¾ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
2 teaspoon
White wine vinegar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene deel apart. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt, de panko, de helft van het gomasio, de sojasaus, de helft van het witte deel van de bosui, de helft van de gember en de helft van de knoflook. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.

Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 el zonnebloemolie, 1 tl wittewijnazijn, de zoete Aziatische saus en 1/3 van de rodecurrypasta. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het gehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of totdat het gaar is.

Snijd ondertussen de wortel in halve plakken en de paprika in reepjes. Snijd de limoen in parten.
Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gember, de overige knoflook en het overige witte deel van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de overige rodecurrypasta toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en wortel toe en bak weer 2 - 3 minuten.

Blus af met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 50 ml water. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten inkoken. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 partje limoen per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de wok of hapjespan met groenten.

Garneer het gehaktbrood met het groene deel van de bosui en het overige gomasio. Snijd het gehaktbrood in plakken. Verdeel de rode curry en noedels over diepe borden en serveer met de plakjes gehaktbrood en de overige partjes limoen.