Skip to main content
Kruidig kipgehaktbrood met rode curry

Kruidig kipgehaktbrood met rode curry

met udonnoedels, kokosmelk en limoen

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.

Tags:
Family
Allergens:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

⅓ bunch

Scallions

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Gluten, Tarwe)

1 sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Gluten, Tarwe, Soja)

20 g

East Asian-style sauce

(Contains: Gluten, Tarwe, Soja)

25 g

Red curry paste

1.5 piece

Carrot

½ piece

Bell pepper

½ piece

Lime

milliliters

Coconut milk

100 g

Fresh udon noodles

(Contains: Gluten, Tarwe)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

White wine vinegar

Energy (kJ)2251 kJ
Calories538 kcal
Fat18.9 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate62.5 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein28.1 g
Salt3.9 g
Potassium456.3 mg
Calcium33.8 mg
Iron0.8 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Large Bowl
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene deel apart. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt, de panko, de helft van het gomasio, de sojasaus, de helft van het witte deel van de bosui, de helft van de gember en de helft van de knoflook. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.

Gehaktbrood bakken
2

Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 el zonnebloemolie, 1 tl wittewijnazijn, de zoete Aziatische saus en 1/3 van de rodecurrypasta. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het gehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of totdat het gaar is.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de wortel in halve plakken en de paprika in reepjes. Snijd de limoen in parten.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gember, de overige knoflook en het overige witte deel van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de overige rodecurrypasta toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en wortel toe en bak weer 2 - 3 minuten.

Koken
5

Blus af met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 50 ml water. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten inkoken. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 partje limoen per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de wok of hapjespan met groenten.

Serveren
6

Garneer het gehaktbrood met het groene deel van de bosui en het overige gomasio. Snijd het gehaktbrood in plakken. Verdeel de rode curry en noedels over diepe borden en serveer met de plakjes gehaktbrood en de overige partjes limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes