Skip to main content
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund. Dit noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Wist je dat de kogel samen met de haas het meest malse stukje vlees oplevert?

Allergens:
Soja
Tarwe
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

5 g

Sesame seeds

10 milliliters

Soy sauce

10 milliliters

Fish sauce

1 piece

Rump steak

50 g

Wholewheat noodles

½ piece

Cucumber

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Red onion

5 g

Fresh mint

10 g

Salted peanuts

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories655 kcal
Energy (kJ)2739 kJ
Fat17.8 g
Saturated Fat2.2 g
Carbohydrate103.1 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein20.6 g
Salt5.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast, verwijder de verpakking en dep droog. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gember, knoflook, vissaus, het sesamzaad en 1/2 tl suiker per persoon. Pers 1 partje limoen per persoon uit boven de kom en meng goed. Meng de kogelbiefstuk met de marinade en laat staan tot stap 3.

Tip: Marineren zorgt ervoor dat het vlees zacht wordt. Heb je de tijd, marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!

Snijden
2

Kook de noedels 4 - 5 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom de komkommer, cherrytomaten, rode ui en munt goed door elkaar.

Tip: Nieuw in je box: volkoren noedels! Deze noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Hak ondertussen de pinda's grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Bestrooi de biefstuk met zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Eet je liever een doorbakken biefstuk? Bak het vlees dan 1 - 2 minuten langer.

Serveren
4

Voeg de noedels toe aan de pan met de overgebleven saus en schep goed om. Meng de noedels vervolgens met de salade. Snijd de biefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de salade over de borden, garneer met de pinda's en verdeel de biefstuk over de salade. Serveer met de overige limoen en voeg de rode peper toe naar smaak.

Tip: Let op (S) : de rode peper is pittig!

More delicious recipes with similar ingredients

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Beenham met haricots verts in spek

Beenham met haricots verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Stamppot met kipgehaktballetjes

Stamppot met kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en tomatensalade
Traybake met Brandt & Levie worst

Traybake met Brandt & Levie worst

met wortel, appel en jus van uienchutney
Vegan burger met BBQ frietjes

Vegan burger met BBQ frietjes

met wortelbroodje en maiskolf
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

over parsley potatoes with olives and a twist of lemon
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Courgette al forno with conchiglie

Courgette al forno with conchiglie

with mozzarella and homemade tomato sauce
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad
Orzo with kofta-spiced beef

Orzo with kofta-spiced beef

with mascarpone, pepper and leek
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Beet Bourguinon over chive mash

Beet Bourguinon over chive mash

with lentils, mushrooms and pearl onions
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met een extra grote salade, een pasteitje en aardappelpuree

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans