Skip to main content
Kipgehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

met verse Italiaanse kruiden en een komkommersalade

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar ook zijn naam - die 'zeedauw' betekent.

Tags:
Family
Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

1 piece

Tomato

200 g

Passata

4.95 g

Fresh rosemary & thyme

⅓ piece

Cucumber

20 g

Arugula & lamb's lettuce

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3513 kJ
Calories840 kcal
Fat48 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate68 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5.2 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Casserole with Lid
High-Sided Bowl
Stick Blender
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Gehaktballetjes aanbakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 7 - 9 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.

Snijden
3

Zet de pan van de gehaktballetjes terug op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 - 2 minuten in het bakvet van de balletjes. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe aan de hapjespan en bak 1 minuut. Voeg de passata, de tomatenblokjes, de takjes rozemarijn en tijm en 2 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.

Tomatensaus maken
4

Haal de hapjespan van het vuur en haal de rozemarijn en tijm uit de saus. Schenk de tomatensaus over in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Verhit de saus opnieuw in de hapjespan, voeg de gehaktballetjes toe en verwarm het geheel, afgedekt, nog 3 - 5 minuten.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de komkommerblokjes en de gemengde sla door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de balletjes in tomatensaus over de borden. Leg de frietjes ernaast en serveer met de salade en de mayonaise.

Tip: Wist je dat deze maaltijd 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes