Kipcurry met broccoli-rijst
Kipcurry met broccoli-rijst

Kipcurry met broccoli-rijst

Balansrecept: extra veel groenten en vezels, laag in calorieën

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten.

Deze maand: lekker in je vel de zomer tegemoet met balansrecepten. Elke week kies je een recept met extra veel groenten, veel vezels en maximaal 600 calorieën. Deze curry bevat maar liefst 400 gram groenten per persoon. Je vervangt de rijst gedeeltelijk door een koolhydraatarme variant: broccolirijst – dé manier om extra groenten binnen te krijgen. Daarnaast bevat het gerecht meer dan 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid foliumzuur - belangrijk voor je energieniveau.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ g

Courgette

½ unit

Komkommer

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

40 g

Zilvervliesrijst

100 g

Broccolirijst

100 g

Kipfiletstukjes

10 milliliters

Vissaus

(Contains Vis)

75 milliliters

Kokosmelk

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2510 kJ
Calories600 kcal
Fat28 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate52 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein33 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervlies- en broccoli-rijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes t. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.

Rijst koken
2

Kook de zilvervliesrijst 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccoli-rijst toe. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.

Bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 2 – 3 minuten. Voeg de kipstukjes toe en bak nog 2 – 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en meng goed, zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Curry afmaken
5

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de broccoli- en zilvervliesrijst over de borden en schep de kipcurry erover. Serveer de komkommersalade ernaast.