Skip to main content
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

met gegrilde bospeen en ovenfrieten

Zin om de appelmoes een originele twist te geven? Vervang de kaneel door tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - een perfecte combinatie met kip en satésaus!

Allergens:
Pinda's
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

¼ bunch

Bunched carrots

290 g

Chicken wings & drumsticks in saté marinade

1 piece

Apple

0.45 teaspoon

Ground cinnamon

125 g

Mini Roma tomatoes

40 g

Salad mix with dill

(May be present: Selderij)

1 tube

Peanut butter

(Contains: Pinda's May be present: Noten)

2.5 g

Fresh chives

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

40 milliliters

[Plant-based] milk

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories1365 kcal
Energy (kJ)5711 kJ
Fat77 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate114 g
Sugar45 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Large Sautépan with Lid
Small sauce pan
Saucepan
Salad Bowl
Large Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Friet maken
1

Verwarm de oven voor 210 graden (hete lucht) of 230 graden (elektrisch). Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg dat er genoeg ruimte is in de oven voor de ovenschaal met bospeen.

Bospeen bereiden
2

Verwijder het loof van de bospeen, snijd de bospeen in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon: 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en plaats de bospeen samen met de frieten in de oven. Bak beide 30 - 35 minuten. Schep halverwege om.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.

Appelmoes maken
4

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon. Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.

Tip: Voeg niet teveel kaneel toe, dan wordt het net een dessert. Warm vlak voor serveren weer op als je van warme appelmoes houdt.

Pindasaus maken
5

Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de romatomaten. Voeg de romatomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de pindakaas met de melk en de ketjap toe aan een steelpan. Breng al roerend aan de kook op laag vuur. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Tip: Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt. Voeg naar smaak sambal en/of ketchup toe aan de pindasaus om hem zoeter of pittiger te maken.

Serveren
6

Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een serveerschaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.

More delicious recipes with similar ingredients

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Broccoli Soup with Cheese & Fresh Herbs

Broccoli Soup with Cheese & Fresh Herbs

with pesto pull-apart star bread
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
White Sausage with Potato Gratin

White Sausage with Potato Gratin

with fried garlic Brussels sprouts
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel
Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

with stewed red cabbage & apple
Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Moroccan-inspired, with almonds, scallions & fresh herbs

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions