Skip to main content
Kalkoenfilet in romige masalasaus

Kalkoenfilet in romige masalasaus

met rijst en kruidenyoghurt

4.1
(363)

Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

100 g

Turkey breast pieces with tandoori-style spices

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

⅓ sachet(s)

Garam Masala

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Passata

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh coriander & mint

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories759 kcal
Energy (kJ)3175 kJ
Fat33.4 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate79 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber4 g
Protein33.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Pan with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip). Snijd de limoen in partjes. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Haal de kalkoenstukjes uit de pan en houd apart.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en gember 2 - 3 minuten. Voeg 1 tl garam masala per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de passata en kookroom toe, meng goed en laat 10 - 15 minuten op laag vuur inkoken. Roer regelmatig. Voeg de kalkoenstukjes de laatste 4 minuten toe.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm tot serveren.

Kruidenyoghurt maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Meng in een kom de yoghurt met 2/3 van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over borden. Schep de saus met kalkoen over de rijst en garneer met de overige verse kruiden. Serveer met de kruidenyoghurt en de limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes