Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kan het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Wortel
½ unit
Knoflookteen
100 g
Kippendijreepjes
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
25 g
Hoisinsaus
(Contains: Gluten, Soja, Sesamzaad)
3 unit
Mini-tortilla's
(Contains: Gluten)
½ unit
Komkommer
1.5 unit
Bosui
10 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1.5 tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe. Bak tot serveren. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kleine kom de overige hoisinsaus met de mayonaise tot een dressing.
Doe de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel samen met de tortilla's zodat iedereen zelf naar smaak zijn tortilla's kan vullen.