Nieuw product in de box! Deze groentenuggets zijn volgens recept van Michelin-kok Moshik Roth en bevatten vier verschillende soorten groenten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Tomaat
¼ unit
Gele wortel
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
5 unit
Groentenugget
(Contains: Gluten)
84 g
Mais
50 g
Radicchio & ijsbergsla
5 g
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Kook de aardappelen 5 minuten. Giet af.Snijd de tomaat in partjes. Rasp de gele wortel met een grove rasp.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten. Haal uit de pan als ze beginnen te poffen. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl mosterd en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de hapjespan. Bak de aardappelen 10 minuten op middelhoog vuur. Breng ze goed op smaak met peper en zout.Verhit in de koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Giet de mais af en voeg toe. Meng ook de gemengde sla, de geraspte wortel en de tomaat door de dressing.
Verdeel de groentenuggets over de borden en leg de gebakken aardappeltjes erbij.Serveer met de honing-mosterdsaus. Knip de bieslook fijn boven de salade en serveer erbij. Garneer de salade met de pompoenpitten.