Skip to main content
Groene curry met kip
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met courgette, wortel en bruine rijst

4.2
(386)

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Garlic

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

100 g

Diced chicken breast

75 g

Quick-cook brown rice

1 piece

Carrot

⅔ piece

Courgette

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories697 kcal
Energy (kJ)2916 kJ
Fat26.1 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate72.8 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein37.4 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg 1/2 bouillonblokje per persoon toe. Bewaar 50 ml bouillon per persoon voor stap 3. Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna eventueel af.
  • Snipper de ui. Snijd de wortel en courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gember, knoflook, wortel, courgette en ui toe en bak 2 minuten mee.
Curry koken
3
  • Voeg de kokosmelk, groene currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus en 50 ml bouillon toe aan de wok of hapjespan (zie Tip).
  • Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden.
  • Schep de rijst ernaast.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes